Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU
1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich) - 1/1 mouka pšeničná, 1/2 mouka žitná
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9. Celer a výrobky z něj
11. Hořčice a výrobky z ní
12. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich
13. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml / kg, l, vyjádřeno SO2
14. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
15. Měkkýši a výrobky z nich